Sublimato naam nieuwe tomatenkwekerij Van Adrichem

open dag

Sublimato naam nieuwe tomatenkwekerij Van Adrichem

Op zaterdag 28 juni opende Van Adrichem Kwekerijen haar deuren in Westdorpe. De opening werd aangegrepen om ook de nieuwe naam van de teeltlocatie in Zeeland bekend te maken. De nieuwe kwekerij is gekoppeld met de naastgelegen kunstmestfabriek voor restwarmte en rest-CO2. Meer dan 650 aanwezigen bewonderden de nieuwe kwekerij van Van Adrichem Kwekerijen. De naam van deze teeltlocatie, Sublimato, werd bekend gemaakt door de derde generatie in het bedrijf.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de naam Sublimato kreeg een aantal sprekers het woord. Allereerst werden naast de familie Van Adrichem ook alle gasten van harte welkom geheten in gemeente Terneuzen. Zijn trots ging vooral uit naar het voortgezette ondernemerschap in de familie Van Adrichem en daarbij de kracht van innovatie en samenwerking. Hans van den Ende van Hillenraad Partners kreeg vervolgens het woord waarbij hij inging op de ontwikkelingen in de tuinbouw en speciaal in de tomatenbranche. Grote ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op het gebied van smaak, samenwerking, maar vooral ook sustainability.

Meest duurzame tuinbouwgebied van Nederland
Een mooie brug naar het woord dat gegeven werd aan Jenny Crone, WarmCO2. Zij leveren de restwarmte en restCO2 van de naastgelegen kunstmestfabriek en ontwikkelen daarmee misschien wel het meest duurzame tuinbouwgebied van Nederland. De kracht van familiebedrijven is volgens haar de mogelijkheid om met een volgende generatie verder te kunnen en het hen te gunnen. Volgens Crone kan dat door de kwekers én hun partners, want juist die combinatie maakt je sterk.


Geert, Loek, Bas, Steef, Sjoerd en Jos van Adrichem op de meest
teeltlocatie van Nederland

Derde generatie aan de slag op teeltlocatie Sublimato
‘In augustus 2013 sloeg opa Geert van Adrichem sr. de eerste paal voor de locatie Sublimato van Van Adrichem Kwekerijen in Westdorpe. Half januari was de kas gereed voor de eerste tomatenplanten. Begin april werd de eerste doos grove trostomaten geoogst. En nu staan we trots op het verloop, de koppeling met Yara en de kwaliteit van ons product vandaag met jullie op de open dag van onze nieuwe, moderne kwekerij zonder gasaansluiting!’, aldus Sjoerd van Adrichem, de derde generatie van Van Adrichem Kwekerijen die ook teeltlocaties hebben in De Lier en Steenbergen.


Terugblik eerste paal de grond in, eind augustus


En nu. 

Sublimato is niet alleen de naam van het nieuwe teeltbedrijf, maar ook de naam van de trostomaten uit Westdorpe. Het merk staat voor kwaliteit, dagverse levering, vrijwel biologische teelt en een minimale milieubelasting met maximale smaak. In Westdorpe wordt onder andere Endeavor geteeld. De verkoop en marketing van de duurzaam geteelde trostomaten van ‘Sublimato’ verloopt via DOOR Partners, de verkoopdochter van coöperatie DOOR.

Samenwerking als sleutelwoord
Familie Van Adrichem is erg blij met de goede samenwerking met alle leveranciers. Juist door die samenwerking is de bouw en ingebruikname van Sublimato in het korte tijdsbestek mogelijk geweest.
Na de bekendmaking van de locatienaam genoten de aanwezigen van een overheerlijke barbecue.

Voor meer informatie: www.sublimato.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *